Nyheter

ARIADNE at Swedish Manufacturing R&D Cluster Conference

May 23rd, Miroslaw Chamera will be giving a speech about the benefits and challenges of Model-Based Definition (MBD) implementation at the Swedish Manufacturing R&D Cluster Conference 2024.​​​​​​​
Upplagt 2024-05-20

Ariadne hjälper svensk innovatör med Fem-beräkningar

Siguard Melin och hans NOAQ Flood Protection AB har uppfunnit och utvecklat Boxvallen, som används för att bygga stabila och lätta mobila skyddsvallar som är enkla att använda och som snabbt kan byggas upp vid översvämningar. De är nu nominerade till ”Svenska Hjältar” i kategorin Årets hållbarhetshjälte.  Ariadne har fått äran att utföra FEM -beräkningar för att säkerställa att Boxvallen tål vattentrycket vid en översvämning. https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/KzLW8X/sigurds-uppfinning-raddar-liv-i-naturkatastrofernas-europa

Vill du lära dig mer om FEM-beräkningar läs mer här.
Upplagt 2021-10-15

Cetol v11 TILLGÄNGLIG FÖR NEDLADDNING

CETOL 6σ är en programvara för toleransanalys. Version 11.0 kommer att innehålla direkt stöd för mönster och mönstertoleranser och förbättrat stöd för referenshantering. Läs mer..
Upplagt 2021-05-11

Quality information framework, QIF 3.0 ÄR nya ISO Standarden: ISO 23952:2020.

DMSC (Digital Metrology Standards Consortium) hade nyligen sin ANSI / DMSC QIF 3.0 metrologi standard godkänts, och publiceras av ISO som den nya ISO Standard. ​​​​​​​Läs mer..
https://www.capvidia.com
Upplagt 2020-09-30

ARIADNE har skrivit på ett återförsäljaravtal med CAPVIDA

Capvidia är en ledande aktör på MBD-marknaden. De hjälper företag att dra nytta av användning av 3D MBD information i nedströmsprocesser, så som automatisk inspektion och toleransanalys. Vi ser framemot samarbetet som kommer att hjälpa våra skandinaviska kunder att digitalisera och optimera sina produktutvecklingsprocesser.
https://www.capvidia.com
Upplagt 2020-02-01

Miroslaw Chamera presenterade på MBD Solutions Event i Eindhoven, Holland

Eventet anordnades av ASML, ett stort internationellt företag som själva använder MBD och vill pusha sina underleverantörer att göra detsamma, samt att optimera hela processen.
Presentationen handlade om att entydigt specificera och sedan optimera 3D PMI data i Model Based Definition processer. GD&T Advisor samt CETOL för Creo demonstrerades.
https://mikrocentrum.nl/evenementen/themabijeenkomsten/mbd-solutions-event/#home/​​​​​​​
Upplagt 2019-11-28

Haldex väljer att satsa på Sigmetrix Cetol och GD&T Advisor

Haldex väljer Ariadne Engineering som sin som sin leverantör av toleransanslys-lösning
Upplagt 2017-03-07

SVP Worldwide väljer att satsa på Sigmetrix Cetol

SVP Worldwide väljer Ariadne Engineering som sin som av leverantör av toleransanslys-lösning
Upplagt 2015-12-03

Vestas väljer att satsa på Sigmetrix Cetol och GD&T Advisor

Vestas väljer Ariadne Engineering som sin som sin leverantör av toleransanslys-lösning
Upplagt 2014-02-18

Utvecklat marinvibrator för oljeletning

Ariadne Engineering har i samarbete med Marstrom Composite utvecklat vibratorer för oljeprospektering till havs på uppdrag av PGS i Houston. Marstroms har tillverkat paneler och olika komponenter. Vibratorerna med inbyggda sensorer dras efter fartyg och samlar information om havsbottens täthet flera kilometer ner i jordskorpan, i syfte att hitta olja.

De nya vibratorerna av kolfiberkomposit är avsedda att bli en miljövänlig ersättare till dagens teknik baserad på luftkanoner. Försök har gjorts med vibratorer av metall, men de klarar inte de lågfrekventa utmattningspåkänningarna.
Upplagt 2015-01-30